Velkommen til Grændsens Skotøimagazin

Vi er en familieeid bedrift som består av 9 skobutikker i Oslo og omegn. Vi er en del av Euro Sko Gruppen, Skandinavias største skogruppering med flere kjente konsepter.

Hos oss finner du sko til dame, herre og barn og vi fører et bredt utvalg internasjonale merkevarer. For å kunne tilby bredest mulig utvalg på nett, består nettbutikken i to deler: Eurosko og Shoe Gallery.

Historien om Grændsens Skotøimagazin

Historien om Grændsens Skotøimagazin begynner allerede i 1889. Søstrene Anna og Karla Hanssen kom fra Porsgrunn og åpnet sin første skobutikk i datidens Kristiania. Forretningen ble i begynnelsen drevet i et forholdsvis lite lokale, men det tok ikke lang tid før handelen vokste og det ble behov for større plass.

Våren 1893 flyttet butikken inn i den ene halvdelen av hjørnet i bygården Grensen 12. Samtidig fikk de to søstrene en ny kompanjong, A. G. A. Hals. På denne tiden tok butikken navnet som fortsatt brukes i dag; Grændsens Skotøimagazin AS.

A. & K. Hansen og A. G. A. Hals
Fra venstre: Anna Hanssen, Karla Hanssen, A. G. A. Hals

Anna og Karla jobbet i butikken mens Hals fokuserte på kontorarbeid. Foretaket skilte seg ut fra sine konkurrenter. Dette gjaldt både i forretningsdrift og i et meget nøye utvalg av varer og leverandører. Grændsens Skotøimagazin AS ble i løpet av 10 år den største skobutikk i sitt slag i Nord-Europa.

På begynnelsen av 1900-tallet var det vanlig å kjøpe sko fra norske skoprodusenter. Søstrene Hanssen valgte kun det beste fra hver fabrikk, istedenfor å selge et bredt sortiment fra én leverandør.

I 1897 kjøpte firmaet bygården hvor butikken lå. Gården hadde etter hvert måttet omprioritere sine leietakere for å tilfredsstille forretningens økte behov for plass.

1902: første etasje, avdeling for barnesko
Fotografi ca. 1902: Grændsens Skotøimagazin, første etasje, avdeling for barnesko.
1902: dameavdeling
Fotografi ca. 1902: Grændsens Skotøimagazin, dameavdelingen.

På 1930-tallet overtok familien Ruud eierskapet i Grændsens Skotøimagazin AS. Den gamle bygården brant i 1950 ned til grunnen. Et nytt bygg ble reist og nåværende butikk ligger fortsatt på samme sted. Den ble gjenåpnet allerede året etter brannen.

Grændsens Skotøimagazin - Grensen 12 på 1900-tallet
Grændsens Skotøimagazin - Grensen 12 i 2018
Grændsens Skotøimagazin da og nå: Grensen 12 på 1900-tallet og i 2018.

I dag eies og drives virksomheten av de tre søsknene Jan og Henrik Ruud, og Nina Kirkeng. Forretningen i Grensen 12 regnes fortsatt som en av de største og beste skobutikkene i Norden. Arealet er på over 1300 kvadratmeter over fire etasjer.

I 2019 solgte forretningen over 120 000 par sko fordelt på nesten 200 ulike merkevarer til dame, herre og barn.

I tillegg til hovedbutikken, eier søsknene 9 andre skobutikker i Oslo og omegn. Våren 2020 ble store deler av butikken i Grensen 12 pusset opp. Den fremstår nå som mer moderne, innbydende og elegant enn noensinne.

Man følger fortsatt Karla og Annas filosofi fra over 100 år tilbake:
Å ha et nøye utvalgt sortiment med fokus på å selge kun det beste av det beste.